Haavoittuvuuksien paikkaus jumittaa koneen

      Kommentit pois päältä artikkelissa Haavoittuvuuksien paikkaus jumittaa koneen

Melkoisen nolo moka – kriittinen päivitys jumittaa osan tietokoneista, eivät enää käynnisty lainkaan

Vuoden alussa löytyneet Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet luokiteltiin välittömästi erittäin kriittisiksi. Niitä hyödyntämällä hyökkääjä voi ajaa käyttäjätilassa ohjelmia ja päästä käsiksi käyttöjärjestelmäytimen suojattuihin muistialueisiin.

Vikojen vakavuuden vuoksi ohjelmistovalmistajat ovat kiirehtineet paikkaustiedostojen kasaamisessa. Testausvaiheessa olisi kuitenkin syytä olla huolellinen, kuten Microsoft huomasi.

The Next Web kertoo, että Microsoft keskeytti korjaustiedostonsa jakamisen kun kävi ilmi, että osa AMD:n suorittimilla varustetuista tietokoneista jumittuu paikkaamisen jälkeen täysin. Koneet yksinkertaisesti kieltäytyvät käynnistymästä.

Microsoft on vahvistanut huhut, mutta syyttää tapahtuneesta AMD:n surkeaa tiedonjakoa eikä itseään.

”Tutkittuaan asiaa Microsoft on tullut siihen tulokseen, että jotkin AMD:n suorittimista eivät vastaa Microsoftille aiemmin toimitettua dokumentaatiota, jonka pohjalta Microsoft kehitti Windows-käyttöjärjestelmiin Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksilta suojaavat päivitykset”, Microsoft puolustautuu.

Microsoft julkaisi ohjeet millä jumittuneet koneet saa jälleen toimintakuntoiseksi. Ohjeet löytyvät täältä.

Soita nyt: