Ei kommentteja artikkeliin

Kaikkien muiden paitsi uusimpien Windows-puhelinten tuki lakkasi,
minkä myötä 80 prosenttia Windows-kännyköistä ei saa edes kriittisimpiä tietoturvapäivityksiä.

Entiset Nokia-kännykät, sittemmin Windows-puhelimet, ovat olleet suomalaisten keskuudessa todella suosittuja.

Entiset Nokia-kännykät, sittemmin Windows-puhelimet, ovat olleet suomalaisten keskuudessa todella suosittuja. (TERO LEHTO)

Microsoft on lopettanut tukensa puhelimille tarkoitetun Windows 8.1-järjestelmän tukemisen. Tuen loppu on viimeinen piste Windows-puhelinten tarinassa, arvioi teknologiajulkaisu The Verge.

Windows-puhelinten kuolemasta on toki puhuttu aiemminkin, mutta tuen lopettaminen kolme vuotta sitten julkistetulle järjestelmälle on viimeinen naula niiden arkkuun. Nimittäin 80 prosenttia Windows-kännyköistä pyörittää Windows Phone 7, Windows Phone 8 tai Windows Phone 8.1 -järjestelmiä, joiden kaikkien tuki on nyt päättynyt.

Vain joka viides Windows-puhelin käyttää viimeisintä ja yhä päivityksiä saavaa Windows 10 Mobilea.

Vergen mukaan myös Windows 10 Mobilen tulevaisuus on epäselvä.

Riskialtista

Mitä se sitten tarkoittaa, että järjestelmän virallinen tuki loppuu? Se tarkoittaa sitä, että järjestelmä ei saa enää edes kaikkein kriittisimpiä tietoturvapäivityksiä, pienemmistä päivityksistä tai uusista ominaisuuksista puhumattakaan.

Tietoturvapäivitysten puute tekee puhelimen käytöstä todella riskialtista, sillä ne ovat haavoittuvia monille uusille haittaohjelmille. Asiantuntijoiden mukaan tuetonta järjestelmää ei tulisi käyttää lainkaan.

Myös monen käyttöjärjestelmän ulkopuolisen sovelluksen tuki päättyy usein nopeasti virallisen tuen päättymisen jälkeen, sillä päivitysten puute hankaloittaa uusien ominaisuuksien käyttöönottoa myös sovelluspuolella.

Esimerkiksi kesäkuun lopussa Whatsapp lakkasi toimimasta useissa vanhoissa puhelimissa, muun muassa Windows Phone 7.1 -järjestelmää käyttävissä.

Soita nyt: